Zaprzyjaźnij się z olejkiem rycynowym

olejek rycynowy - zastosowanie

Czarny olej rycynowy – co to właściwie jest i czym się wyróżnia od typowego olejku rycynowego, który nabędziemy w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle korzystniejsze, że jest sens właśnie w niego lokować?

Olejek rycynowy posiada bardzo dużo zastosowań w kosmetyce. Przede wszystkim używany jest do wzmacniania i kosmetyki włosów. Prócz tego wielokrotnie jest także stosowany między innymi do twarzy czy rzęs.

Co w takim wypadku odróżnia jamajski olej rycynowy oraz czemu zakupić olejek Tropic Isle Living?

Po pierwsze na korzyść czarnego olejku rycynowego przemawia forma jego wytwarzania. Jest on mniej niebezpieczny dla ciała i nie zamyka porów, co ma bardzo duże znaczenie przy pielęgnacji włosów oraz twarzy. Po drugie jest to wyrób w pełni organiczny. Po trzecie można go używać do każdego rodzaju włosów.

W jaki sposób używać jamajski olejek rycynowy na włosy?

W głównej mmierze należy pamiętać o systematyczności jako że bez tego możemy nie wypracować oczekiwanych efektów lub będziemy potrzebowali na to dużo więcej czasu. W sieci można przeczytać mnóstwo sugestii uzytkowania tego rodzaju produktów. Naszym zdaniem najlepsze jest stosowanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce trzeba starannie zmyć preparat. Olejek trzeba nałożyć zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten idealnie sprawdza się także w przypadku brwi jak także rzęs. W wypadku rzęs powinno się uważać by olejek nie przedostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać czyściutką szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, by po kilku tygodniach dostrzeć zadowalające efekty. Jeśli chodzi o brwi to częstość użykowania jest zbliżona. Substancja najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i następnie starannie rozprowadzić niewielką szczoteczką. O poranku usunąć. Szukasz więcej urodowych wskazówek? Zajrzyj tutaj.